POROČILO: SREČANJE ČLANIC IN ČLANOV DRUŠTVA MSBZT NOVO MESTO OB 8. MARCU

17/03/2024

Srečanje članic in članov Društva MSBZT Novo mesto ob 8. marcu
Zapisala: Kristina Novak
Letošnji praznik žensk – 8. marec, smo v Društvu medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Novo mesto obeležili na poseben način. Vse članice in člane in tudi njihove spremljevalke in spremljevalce smo povabili v Kulturni center Primoža Trubarja v Šentjernej na ogled gledališke predstave. Člani amaterske gledališke skupine DKD Senovo, kjer igrajo tudi medicinske sestre, so nam zaigrali komedijo Čistilka Marija se poroči, avtorja Toneta Partljiča.
Pred začetkom predstave nas je pozdravila predsednica društva mag. Jožica Rešetič. Poudarila je, da današnja družba od žensk pričakuje, da so »super ženske«, da so zaposlene, se poročijo, rodijo otroke, skrbijo za otroke in člane širše družine, so žene, gospodinje … in še kaj drugega. Večina zaposlenih v zdravstveni negi so ženske in prav tako so ženske v veliki večini članice našega društva. Vodstvo društva je želelo, da bi si čim več članic in članov na predvečer praznik vsaj za nekaj ur vzelo čas zase in za sodelavke in sodelavce in se srečalo izven naših vsakodnevnih delovnih prostorov. Naša gostja je bila tudi direktorica Televizije Vaš kanal ga. Irena Vide, ki nam je pred predstavo namenila nekaj pozdravnih besed, saj Televizija Vaš kanal poroča o večini prireditev, ki jih organizira društvo. Prisotnost na prireditev je sicer potrdil tudi župan Občine Šentjernej g. Jože Simončič, a se je žal zaradi neodložljivih obveznosti opravičil.
V dvorani Kulturnega centra v Šentjerneju se nas je zbralo preko 200 članic in članov društva in naših spremljevalcev. Vsi smo bili željni zabave in smeha in gledališka predstava nam je ponudila prav to. Zgodba se dogaja v domu za ostarele Dom, ki slavi 100 letnico obstoja. Zaposleni in stanovalci se pripravljajo na praznovanje visoke obletnice, hkrati pa spremljamo zgodbo čistilke Marije in varovanca doma, ki se želi poročiti z njo. Skoraj dve uri smeha nas je dobro razvedrilo, morda pa se je komu prikradla tudi kakšna trpka misel o življenju v domu starostnikov. Po končani predstavi se je predsednica društva Jožica Rešetič vsem igralcem zahvalila in jim podarila vrtnice.
V preddverju dvorane pa so nas že čakale dobrote, ki so jih pripravile članice Društva kmetic Šentjernej. Kar nekaj časa smo se še zadržali ob prigrizkih in sladkih dobrotah, poklepetali s kolegicami in kolegi, s katerimi se ne vidimo pogosto. Še posebej veseli smo bili, da se je srečanja udeležilo precej naših upokojenih kolegic in kolegov, ki se še vedno radi udeležujejo različnih aktivnosti društva.
Za organizacijo srečanja se zahvaljujemo vsem kolegicam, ki so sodelovale pri pripravi, predvsem pa kolegici Mateji Košak-Gregorič, ki je bila glavna organizatorka našega srečanja. Velika zahvala pa velja tudi sponzorjem, ki so pomagali pri organizaciji in pogostitvi. To so bili Mesni center Ave Novo mesto, Vinogradništvo Martinčič, vinogradništvo Štemberger, Kmetija Karlovček, Prhne Jože – hvaležen pacient, ki je ležal na abdominalnem oddelku SB Novo mesto.

GOR