IZLET OB DNEVU MEDICINSKIH SESTER: DEŽELA ŽIVE VODE, sobota 25. maj 2024

04/04/2024

DEŽELA ŽIVE VODE 2024
Odhod: sobota, 25.maj 2024
ob 6.00 – avtobusna postaja NM
ob 6.10 – Mercator center NM (avtobus pride na parkirišče)
Stare zgodbe pripovedujejo o izvirih čudežne žive vode, ki ozdravljajo bolezni, preganjajo smrt in vračajo mladost. Mogočni slapovi, pravljično lepi tolmuni, izjemna Soča, skrite grape, številni izviri in tesni kanjoni so aduti projekta Dežela žive vode.
Posebnost Tolminskih korit je tudi topel izvir na koncu zavarovane poti. Seveda pa se v obeh občinah, Tolminu in Kobaridu ponašajo tudi z jezeri in številnimi slapovi. Med njimi velja omeniti 104 metre visok slap Brinta in 88-metrski Gregorčičev slap, pod Krnom izstopajo korita in slapovi potoka Brsnik, v Baški grapi pa 66 metrov visok slap Sopota.
Dolina Soče, verjetno najbolj “fotogenična” slovenska destinacija, nobenega ne pusti ravnodušnega! Na izletu se ustavimo v Kanalu ob Soči, s prelepim mostom, kjer vsako leto organizirajo skoke z mostu. Kanal se lahko pohvali tudi z nadvse simpatičnim trgom ter starim mestnim jedrom, kjer bomo spili jutranjo kavico. Največja atrakcija izleta bo obisk prečudovitih Tolminskih korit, kjer boste na prijetnem sprehodu spoznali edinstvene naravne lepote. Sredi dneva si bomo privoščili okusno kosilo. V Kobaridu se bomo poklonili Simonu Gregorčiču in obiskali italijansko kostnico, ki kraljuje nad mestom (namesto Kobarida si lahko ogledamo Drežnico). Nato bomo obiskali eno od sirarn z etnološko zbirko in predstavitvijo sirarstva, ter seveda obvezno degustacijo. Za zaključek izleta pa se bomo vkrcali na ladjico in zapluli po smaragdni Soči. Zares avtentičen izlet v Dolino Soče, dolino nepozabnih doživetij!
OSNOVNA CENA : 59 € / najmanj 45 oseb na enem avtobusu
(Obvezno doplačilo za manjše število 35-44: 8 € na osebo)

• Cena vključuje: avtobusni prevoz po programu, parkirnine in cestnine, vodenje in organizacijo izleta, ogledi po programu, obisk sirarne z etnološko zbirko in degustacijo, ogled italijanske kostnice na prostem, ogled Tolminskih korit, malica v domači gostilni, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.
Doplačila po dogovoru: panoramska vožnja z ladjo po Soči 10 €

Prijave na info@mana.si, 07 39 35 770 in 040 729 862 zbiramo do ponedeljka, 22.4.!

GOR