BUDIMPEŠTA – 2 dni (20.10.-21.10. 2023)

22/08/2023

Vikend v Budimpešti,  eni izmed evropskih prestolnic, ki ležijo ob prelepi modri Donavi. Ribiška trdnjava, Citadela, sinagoga, opera, parlament, bazilika Sv. Štefana …

 

  1. dan: NOVO MESTO – BUDIMPEŠTA
    Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja proti madžarski prestolnici, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Z avtobusom in peš si bomo ogledali veličastni Trg herojev, ki so ga zgradili za tisočo obletnico prihoda Madžarov v Evropo, državno opero, parlament in cerkev Sv. Štefana s slavno sveto roko. Čas za samostojne sprehode po elegantni ulici Vaci, kosilo ali nakupe. Popoldan nastanitev v hotelu. V večernih urah možnost obiska čarde s tradicionalno večerjo (doplačilo), kjer bomo spoznali dobrote madžarske kuhinje ter lepote madžarskih plesov in glasbe. Med večerno vožnjo bomo občudovali pogled na prestolnico v lučkah. Prenočevanje.
  1. dan: BUDIMPEŠTA – LJUBLJANA
    Po zajtrku bomo najprej imeli možnost, da si mesto ogledamo še z druge perspektive, na panoramski vožnji z ladjico po Donavi (doplačilo). Plovba od Margaretinega otoka, pod mostovi, mimo pročelja parlamenta in pod znamenito Citadelo. »Skok« čez verižni most na grajski grič, kjer je Matjaževa cerkev, Ribiška trdnjava in grajska palača ter čudovit razgled na Budimpešto. Staro mestno jedro v svojem srcu skriva številne kulturne in sakralne spomenike, ki navdušijo vsakogar. Nekaj prostega časa za osvežitev ali kosilo, nato pa odhod proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

Cena na osebo/najmanj 45 potnikov: 139 EUR
Cena na osebo/najmanj 35 potnikov: 159 EUR
Cena na osebo/najmanj 25 potnikov: 179 EUR

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine in parkirnine, nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4*, slovensko spremljanje in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 25 EUR, obisk tradicionalne Madžarske čarde ob večerji z živo glasbo 29 EUR, vožnja z ladjico po Donavi 15 EUR.

Obvezno doplačilo (na recepciji hotela): lokalno predpisana turistična mestna pristojbina.

MOŽNA DOPLAČILA (na licu mesta): ostale vstopnine pribl. 20 EUR, vse kar ni navedeno pod postavko cena vključuje.

GOR