ADVENTNI IZLET V SAMOBOR IN ZAGREB

24/10/2023

SAMOBOR in ZAGREB –
ADVENTNI IZLET (sobota, 16.12. 2023) 

Predviden program:
Odhod iz Novega mesta ob 9.00 zjutraj in vožnja proti hrvaški meji. Prvi postanek bo v SAMOBORU, kjer se vsako soboto odvija sejem. Prosto za morebitne nakupe, oglede in druženje. Ča bo tudi za toplo malico po želji-iz lesenih barak bo dišalo po kotletih, pleskavicah, čevapčičih, odojku….

Okoli 12.30 se bomo peljali naprej v praznično okrašen Zagreb. Zunanja podoba mesta je nastala pod velikim vplivom avstro-ogrske kulture, zato nekateri mesto imenujejo tudi Dunaj v malem.

Mestno jedro predstavlja Gornji grad, iz katerega je nastajalo današnje moderno mesto. Za ta predel velja prepričanje, da je muzej na prostem; skupaj s Kapitolom se uvršča med najlepše ohranjena stara mestna jedra v Evropi. Med ogledom bomo videli Kamnita vrata, Jezuitski trg, cerkev sv. Katarine, ki velja za najlepšo hrvaško baročno zgradbo, Markov trg, kjer stoji cerkev sv. Marka. Na istem trgu sta tudi hrvaški sabor in sedež vlade, nekoliko naprej pa Zvezdarnica in stolp Lotrščak, od koder bomo občudovali pisano praznično panoramo Zagreba.

V Spodnje mesto se bomo odpeljali z vzpenjačo, enim od tradicionalnih mestnih simbolov. Videli bomo tri glavne trge: Trg bana Jelačića, Strossmayerjev trg in Trg kralja Tomislava ter nadvse živahno glavno ulico Ilico. Tu se bo odvijalo glavno adventno dogajanje in se čutilo vznemirjenje prazničnega pričakovanja. Nekaj prostega časa za sprehod po trgih na katerih so v prednovoletnem času postavljene številne stojnice, božična drevesca ter organizirane glasbene prireditve. Odhod proti domu je predviden okoli 18.00 ure.

 

 

 

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, vožnjo z vzpenjačo, turistično vodenje z licenco GZS, lokalni vodnik po Zagrebu (v hrvaškem jeziku), organizacijo izleta ter DDV.

  • POMEMBNO: Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
  • Izlet bo izveden v vsakem vremenu. Priporočamo topla oblačila in primerno obutev.
  • Za prehrano bo poskrbelo društvo.

Cena na osebo: 25 € /najmanj 45 potnikov na avtobusu – Za člane izlet plača društvo!

 

PRIJAVE SPREJEMAMO na info@mana.si DO 24.NOVEMBRA!

 

Opomba: V primeru premajhnega števila potnikov si pridržujemo pravico do spremembe ali odpovedi programa.

 

MANA d.o.o.,
Kandijska cesta 36, 00386 7 39 35 770, 00386 40 729 862, info@mana.si, www.mana.si

GOR