ADVENTNI IZLET V SAMOBOR IN ZAGREB – OBVESTILO O ODHODU

12/12/2023

SAMOBOR in ZAGREB –
ADVENTNI IZLET (sobota, 16.12. 2023)
POSTAJALIŠČA:
9.00: avtobusna postaja NOVO MESTO
9.15: postajališče DOBRUŠKA VAS, pri motelu DETELJICA
9.40: PETROL BS ČATEŽ ob SAVI
Predviden program:
Odhod iz Novega mesta ob 9.00 zjutraj in vožnja proti hrvaški meji. Prvi postanek bo na sejmišču v SAMOBORU, kjer se vsako soboto odvija sejem. Prosto za morebitne nakupe, oglede in druženje. Čas bo tudi za toplo malico po želji-iz lesenih barak bo dišalo po kotletih, pleskavicah, čevapčičih, odojku….

V zgodnjih popoldanskih urah se bomo peljali naprej v praznično okrašen Zagreb. Zunanja podoba mesta je nastala pod velikim vplivom avstro-ogrske kulture, zato nekateri mesto imenujejo tudi Dunaj v malem.
Mestno jedro predstavlja Gornji grad, iz katerega je nastajalo današnje moderno mesto. Za ta predel velja prepričanje, da je muzej na prostem; skupaj s Kapitolom se uvršča med najlepše ohranjena stara mestna jedra v Evropi. Med ogledom bomo videli Kamnita vrata, Jezuitski trg, cerkev sv. Katarine, ki velja za najlepšo hrvaško baročno zgradbo, Markov trg, kjer stoji cerkev sv. Marka. Na istem trgu sta tudi hrvaški sabor in sedež vlade, nekoliko naprej pa Zvezdarnica in stolp Lotrščak, od koder bomo občudovali pisano praznično panoramo Zagreba.
Sprehodili se bomo po treh glavnih trgih: Trg bana Jelačića, Strossmayerjev trg in Trg kralja Tomislava ter nadvse živahno glavno ulico Ilico. Tu se bo odvijalo glavno adventno dogajanje in se čutilo vznemirjenje prazničnega pričakovanja. Nekaj prostega časa za sprehod po trgih na katerih so v prednovoletnem času postavljene številne stojnice, božična drevesca ter organizirane glasbene prireditve. Odhod proti domu je predviden v zgodnjih večernih urah.
Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, vožnja z vzpenjačo, vodnik z licenco GZS in dovoljenjem za vodenje na Hrvaškem, organizacijo ter DDV.
• ZA PREHOD MEJE POTREBUJETE VELJAVNI OSEBNI DOKUMENT!
• Izlet bo izveden v vsakem vremenu. Priporočamo topla oblačila in primerno obutev ter malico v nahrbtniku.
• Vsi prijavljeni, ki ste nam posredovali e-mail naslov, prejmete še obvestilo o odhodu, številko avtobusa (dva avtobusa) in sedeža na avtobusu.
Redna cena na osebo: 25 € /najmanj 45 potnikov na avtobusu
(Za članice in člane DMS je udeležba brezplačna)

MANA d.o.o., Kandijska cesta 36, 040 729 862, info@mana.si, www.mana.si

GOR